Suudi Arabistan Büyük Bir Gürültüyle çökebilir

  • 22 Haziran 2016
  • 841 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan Büyük Bir Gürültüyle çökebilir

Hanedan savaşları ve taht mücadelesini kazanan Suudi Arabistan kralı Selman bin Abdülaziz’in geçtiğimiz hafta ABD’li yetkililerle bir araya geldiğini ifade eden Amerikan TV Kanalı NBC, yetkililerin burada Suudi yönetiminin geleceğiyle ilgili endişelerini paylaştıklarını kaydetti.

Arabistan savunma bakanı Muhamed bin Selman Amerika Birleşik Devletlerine yaptığı ziyaretin haberini veren MBC’nin yayınladığı bilgiler dünyada cidi yankı uyandırdı.
Habere göre Amerika birleşik devletlerinin görüşü, Valiahtın ve babasının başarısız olması durumunda Suudi arabistanın büyük bir gürültü ile çökebilir yönündedir.

Selman bin abdulaziz’in geçtiğimiz hafta ABD’li yetkililerle bir araya geldiğini ifade eden Amerikan Tv kanalı, MBC yetkililerin burada suudi yönetiminin geleceği ile ilgili endişeleri paylaştıklarını kaydetti.
Haberde bir Amerikalı uzmanında görüşlerine yer veren MBC Suudilerin yol ayrımında olduğuna ve başarısız oldukları anda alternatif IŞİD olduğuna dikkat çekti.

Haberde ayrıca 11 Eylül olaylarının ardından ABD’nin en çok güvendiği kişi Muhameb Bin Nayif’in üstünün çizildiği ve yapılan çeşitli temaslardan Suudi Arabistan’da şimdi ve bir sonraki dönemde söz sahibi olacak kişinin şuanki savunma bakanı muhamed bin selman olduğuna kanaat getirildiği ifade edildi.

Selman’ın oğlunun bu son ziyareti ,onu tanımak için fırsat gören ABD’nin Suudi Arabistanın petrole olan bağımlılığını azaltacak adımlar atılmasına destek verdiği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.