Suudi Arabistan, İstanbul Zirvesi’ne devlet başkanı düzeyinde katılmadı

  • 13 Aralık 2017
  • 1.170 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan, İstanbul Zirvesi’ne devlet başkanı düzeyinde katılmadı

İstanbul’da Kudüs gündemiyle acil olarak düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’ne Suudi Arabistan, sadece İslam İşbirliği Teşkilatı ile ilgilenen bir devlet yetkilisini gönderdi.

Türkiye’de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’ne 8 ülke hiç katılmadığı bildirilirken, Suudi Arabistan İstanbul Zirvesi’nde sadece bir devlet yetkilisini gönderdi.

Yenişafak’ın haberine göre, Bu ülkelerden en çok dikkat çekenler ise daha önce Trump ile bir küre etrafında poz veren Suudi Arabistan toplantıya devlet başkanı düzeyinde katılım gerçekleştirmedi. Arabistan zirveye sadece İslam İşbirliği Teşkilatı ile ilgilenen devlet yetkilisini gönderdi.

İstanbul’da yapılan İİT Olağanüstü İslam Zirvesi’nde Kudüs, Filistin Devleti’nin başkenti ilan edildi. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul ettiği kararının ‘hukuken hükümsüz’ ilan edildiği sonuç bildirisinde ABD’ye bu beyanını geri çekmesi çağrısı yapıldı. Bildiride “BMGK harekete geçmezse BM Genel Kurulu’na gideriz” vurgusu yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.