Suudi Arabistan Petrol Bakanı: Petrol fiyatları yeniden yükselecek

  • 22 Aralık 2014
  • 787 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan Petrol Bakanı: Petrol fiyatları yeniden yükselecek

Suudi Arabistan Petrol Bakanı, dünya piyasalarında petrol fiyatlarının yeniden yükseleceğine umutlu olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali el Naimi, yaptığı açıklamada, küresel petrol pazarının yakın bir zaman içerisinde toparlanma eğimi göstereceğini ve petrol fiyatlarının da yeniden yükseleceğini düşündüğünü kaydetti.

Abu Dabi’de düzenlenen enerji forumuna katılan Bakan, burada yaptığı konuşmada, ‘‘Küresel petrol pazarının toparlanacağından ve fiyatların yeniden yükseleceğinden eminim’’ dedi.

OPEC üyesi olmayan petrol üreticisi ülkelerin kendi aralarındaki işbirliğini yerli düzeyde sağlayamamalarının, enformasyon eksikliğinin ve piyasadaki spekülatörlerin bencilce icraatlarının fiyatlardaki söz konusu düşüşün altında yatan temel faktörler olduğunu ifade eden Bakan, mevcut fiyat düzeyinin Suudi Arabistan’la birlikte petrol üreticisi olan diğer Arap ülkelerinin de ekonomilerine herhangi bir etki yapmayacağını belirterek sözlerini tamamladı.

Petrol fiyatları son 6 ay içinde dünya piyasasına aşırı petrol sunulması nedeniyle %40 civarında değer kaybetmiş ve geçen hafta her varil ham petrol 59 doların altına düşmüştü

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.