Suudi Arabistan Şeyh Zakzaki’ye suikast düzenlenmesi için komplo kurdu

  • 18 Aralık 2020
  • 5.276 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan Şeyh Zakzaki’ye suikast düzenlenmesi için komplo kurdu

Nijerya İslami Hareketi’nin lideri Şeyh İbrahim Zakzaki’nin avukatı dün yaptığı açıklamada, Suudi rejiminin Nijeryalı yetkililere Şeyh İbrahim Zakzaki’nin öldürülmesi için milyonlarca dolar verdiğini söyledi.

İshak Adem İshak yaptığı açıklamada, Nijerya cumhurbaşkanı Muhammedu Buhari’nin, ABD, siyonist İsrail ve Suudi rejimi tarafından Şeyh Zakzaki’nin öldürülmesi için görevlendirildiğini söyledi.

Avukat İshak Adem İshak, müvekkili Şeyh Zakzaki’nin sağlık durumunun çok kötü olduğunu ve kimsenin onun son durumu hakkında bilgi sahibi olmadığını çünkü onun 2015’ten beri zorunlu ikamette tutulduğunu söyledi.

Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşi, 13 aralık 2015’te Nijerya ordusunun Zaria şehrinde Hüseyniye’ye saldırısında tutuklanmış sözkonusu saldırıda, Zakzaki’nin üç oğlu dahil yüzlerce müslüman şehit olmuş ve yaralanmıştı.

Nijerya yönetimi bu zamana kadar Şeyh Zakzaki ve eşini, çeşitli bahaneler ileri sürerek serbest bırakmaktan sakınmış ve sağlığıyla ilgili gerekli imkanların sunulmasını da önlemiştir.

Bu arada Şeyh Zakzaki’nin güvenlik güçlerince uğradığı işkence sonucu aldığı darbelerden dolayı, Nijerya’nın bu konuda açıklama yapmaktan kaçınması da dikkat çekiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.