Suudi Arabistan varlığını ABD’nin desteğinde görüryor

  • 25 Eylül 2016
  • 965 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan varlığını ABD’nin desteğinde görüryor

Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD’de yaşayan İranlılara hitap ettiği konuşmasında, Suudilerin ABD’yi desteklemekle bir sonucua ulaşmayacaklarını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD’de yaşayan İran vatandaşlarıyla yaptığı görüşmede, gündemdeki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

İranlıların büyük bir vatan sevgisine sahip olduğunu belirten Zarif, “Nerede olursak olalım kalbimiz İran için çarpar. Ben, bilimsel alanlarda İranlıların ulaştığı başarıları görünce gurur duyarım” dedi.

İran’ın çok güvenli bir ülke olduğunu kaydeden Cevad Zarif, “Bütün dünyanın kargaşalarla baş başa kaldığı bir dönemde ülkemizin güven ve istikrar içerisinde olması basit bir konu değildir” ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan’ın Ortadoğu politikasına değinen Zarif, “Amerika’nın desteğini kaybetmemek için çırpınan Suudi Arabistan, bütün varlığını bu ülkenin desteğinde görmektedir. Bir başka deyişle Suudi Arabistan, ABD ile meşruiyet kazanacağını sanıyor. Oysa ki İran halkı bütün baskılara rağmen dış güçlere boyun eğmedi ve eğmeyecektir. Milletimiz güven kaynağımızdır” değerledirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanı, “Yabancı güçlere bağımlı olmayız. Yaptırımlar gündelik yaşamımızı etkilerse de değerlerimizden vazgeçmeyiz. Petrol fiyatında yaşanan dalganlanmalara rağmen yine de ayaktayız ve günbegün ekonomimiz gelişecektir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.