Suudi Arabistan Yemen’e giden bir başka gemiye el koydu

  • 25 Aralık 2019
  • 524 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan Yemen’e giden bir başka gemiye el koydu

Yemen petrol firması, Suudi Arabistan elebaşılığındaki saldırgan koalisyonun Yemen’in Batısıdna Hudeyde limanına doğru yol alan bir başka gemiye el koyduğunu duyurdu.

İRNA’nın bildirdiğine göre Yemen petrol firması yayınladığı bildiride Suudi koalisyonun şimdiye kadar Yemen’e doğru harekette olan 8 gemiye el koyduğuna işaretle, “el konulan gemilerin 88 bin tonu aşkın benzin ve yaklaşık 128 bin ton mazot taşıdıklarını” belirtti.
Yemen petrol firması ayrıca söz konusu tüm gemilerin Birleşmiş Milletler tarafından Hudeyde limanına giriş iznine  sahip olduklarını ifade etti.
Suudi Arabistan petrol tankerlerine el koyarak Yemen vatandaşlarını sıkıntı yaşattıklarını ve daha çok acı çekmelerini istiyor.
Bir başka habere göre Yemen ordusu hava savunma güçleri ve halk komiteleri Salı günü Suudi saldırgan güçlerine ait casusluk bir İHA’yı Suudi Arabistan’ın güneyinde imha etmeyi başardılar.
Yemen ordusu ve halk komiteleri güçleri İHA’nın Necran’ın Murebe el-Şebeke bölgesinde hedef alındığını duyurdu.
Yemen güçleri Suudi koalisyonun saldırılarının başından itibaren şimdiye dek Suudi Arabistan ve müttefiklerine ait onlarca İHA’yı düşürmeyi başardılar./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.