Suudi Arabistan’da Halk Ayaklanıyor

  • 16 Eylül 2017
  • 1.462 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan’da Halk Ayaklanıyor

Suudi aktivistlerin “15 Eylül Protestoları” hareketi kapsamında yapılan itirazların devamı olarak bugün yapılacak gösteri için yaptıkları çağrı, her ne kadar Arabistan’daki muhaliflerin ilk çağrısı olmasa da ancak bunların zaman ve şekil bakımından en tehlikelisidir.

15 Eylül Protesto Hareketi üyesi Suudi aktivistler tarafından sosyal medyada bugünkü (15 Eylül’de) gösterilere katılma çağrısı yapıldı ve çağrıda halktan Halife Hanedanı Rejiminin zulüm ve baskılarına karşı yapılacak barışçıl gösterilere katılmaları istendi.

15 Eylül protesto hareketi kurulmadan önce “7 Ramazan” ve bundan önce de “21 Nisan” hareketi kurulmuştu öyle ki Arabistan güvenlik güçleri gösterilere engel olmuş ve bu hareketler sonuçsuz kalmıştı.

Suudi aktivistler daha önce ulaşamadıkları hedeflerine bugün yöntem değiştirerek ulaşmak istiyorlar.

Suudi aktivistler önceki gösterilerde Arabistan’ın 14 şehrinde bulunan merkezi camileri toplanma alanı olarak seçmişlerdi ve bu uygulama Arabistan güvenlik güçlerinin bu hareketleri daha başlamadan önlemelerine neden oldu ancak 15 Eylül Hareketinde toplanmaların belirli bir merkezde yapılmaması beklenmektedir. Bu gösterilerin camiayı uyandırabilmesi için tutuklama tehlikesi olmaması gerekir.

Bugün yapılacak gösterilerin sadece büyük şehirlerle sınırlı kalmaması ve Arabistan’ın tüm bölgelerini kapsaması bekleniyor. Bu hareketin ne kadar yayılacağı ve diğerleri gibi sonuçsuz kalıp kalmayacağını ve ne kadar başarılı olacağını bekleyip görmek gerekir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.