Suudi Arabistan’da silahlı kişilerin açtığı ateş sonucu 2 askeri polis öldü

  • 08 Nisan 2015
  • 2.339 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan’da silahlı kişilerin açtığı ateş sonucu 2 askeri polis öldü

Riyad’da kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişilerin açtığı ateş sonucu 2 askeri polis öldü. Son altı günde ikişer birer gün aralıklarla meydana gelen saldırılarda, toplam 6 Suud askeri veya polisi öldürüldü.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın doğusunda kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişilerin açtığı ateş sonucu 2 askeri polisin öldüğü bildirildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA’nın haberine göre, Riyad’ın doğusunda kimliği henüz belirlenemeyen şahısların, hareket halindeki araçtan, devriye görevindeki askeri polis ekibine açtığı ateş sonucu 2 askeri polis öldürüldü.

Bölge emniyetinin düzenlenen saldırıya ilişkin soruşturma başlattığı belirtildi.

Suudi Arabistan’ın Yemen’e müdahalesinin ardından ülkedeki güvenlik birimlerine yönelik saldırılarda artış olduğu gözlendi.

Bu saldırılardan ilki 2 Nisan’da Suudi Arabistan sınır askerlerine ateş açılması olayıydı. Bu saldırıda bir Suudi Arabistan sınır muhafızı öldü.

2 Nisan’daki saldırıdan iki gün sonra yine Yemen tarafından Suudi Arabistan askerlerine ateş açıldı ve bu saldırıda iki Suud askeri daha öldürüldü.

Bu olaydan yine iki gün sonra 6 Nisan’da Suudi Arabistan güvenlik güçleri Katif bölgesindeki bir gruba operasyon düzenledi. Operasyon sırasında çıkan çatışmada bir Suudi Arabistan polisi öldürüldü.

Bugün de meydana gelen saldırı sonrasında öldürülen iki Suudi Arabistan polisi ile birlikte, son altı günde saldırı veya çatışma ölen sonucu ölen Suudi güvenlik personeli sayısı, altı oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.