Suudi Arabistan’dan Cinayetlerinin Soruşturulmasını İsteyen Ülkelere Tehdit

  • 27 Eylül 2017
  • 1.074 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan’dan Cinayetlerinin Soruşturulmasını İsteyen Ülkelere Tehdit

Suudi Arabistan bazı ülkelere mektup göndererek, bu ülkeleri Yemen savaşı ile ilgili bağımsız soruşturma yapılmasını isteyen kararname çıkarılması konusunda tehdit etti.
Suudi Arabistan; bazı ülkeleri BM İnsan Hakları Konseyi’nde Yemen’in savaşzede kentine uluslararası bağımsız araştırma heyetinin gönderilmesine ilişkin olası kararname çıkarma girişimleri konusunda tehdit ederek, bunun bedeli olacağını belirtti.

Associated Press’e de bir nüshası ulaşan belgede; Suudi Arabistan, Kanada ve Hollanda’nın önerdiği taslağın onaylanması halinde, bu ülkelerin Riyad ile ekonomik ve ticari ilişkileri üzerinde olumsuz etki bırakacağı uyarısında bulundu.

Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkeleri ise Yemen savaşı ile ilgili soruşturma yapılması için Suudi yönetimin denetimi altında bir heyetin kurulmasını alternatif bir kararname taslağı olarak önermişlerdir.

İki batılı diplomat Associated Press’e yaptıkları açıklamada; hükümetlerinin Suudi Arabistan’ın söz konusu uyarı belgesini teslim aldıklarını bildirdiler.

Suudi Arabistan’ın Yemen’e 2015 yılında başlattığı saldırılarında şimdiye kadar binlerce sivil hayatını kaybetmiş, on binlerce insan da evinden barkından olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.