Suudi Arabistan’ın açıklamalarına rağmen Petrol fiyatları yükseliyor

  • 25 Nisan 2019
  • 1.259 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan’ın açıklamalarına rağmen Petrol fiyatları yükseliyor

Bugün de dünya piyasasında petrol fiyatları dün kaldığı yerden artışına devam ederek, varil başına fiyatı 75 dolara kadar yükseldi.

ABD’nin İran’ın müşterileri için petrol muafiyetini uzatmama kararının ardından petrol piyasasında başlayan dalgalanmalar sürüyor. Dünya piyasasında petrol fiyatlarındaki artış bugün de devam etti. Brent petrol fiyatı bugün dünya piyasında 39 sent ile 74.96 dolara yükseldi. Brent petrol fiyatında dün da artış olmuştu.

ABD, 2 mayıstan itibaren İran müşterileri için petrol muafiyetini uzatmayacağını duyurmasının ardından petrol fiyatları yükselmeye başlayarak son 60 ayın en yüksek rakamına yükselmiş oldu.

Uzmanlar, ABD’nin İran’ın petrol müşterileri için petrol yaptırımlarında muafiyeti uzatmamasının dünya piyasasında petrol fiyatlarında sert yükselişe yol açabileceğine inanıyorlar.

Bazı uzmanlar hatta petrol fiyatının varil başına 100 doları göreceğini bildiriyorlar.

RT, Suudi Arabistan ve BAE gibi bazı ülkelerin piyasadaki İran petrol boşluğunu telafi edeceklerini ilan etmelerine rağmen, petrol piyasasının fiyatlardaki artışla bu açıklamaları önemsemediğini belirtti.

Bugün Amerikan West Texas petrol fiyatında da 4 sent artış oldu ve varil başına 65 dolar 93 dolara yükseldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.