Suudi Dışişleri Bakanı konuşmalarına dikkat etmeli

  • 23 Temmuz 2016
  • 916 kez görüntülendi.
Suudi Dışişleri Bakanı konuşmalarına dikkat etmeli

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Suudi mevkidaşının sözlerine tepki göstererek, Cubeyr’in akıl almaz sözler sarfettiğini söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlı Adil el-Cubeyr’in İran karşıtı temelsiz iddialarına değinen Kasımi, “Ülkesinin son yıllardaki terör saldırılarında oynadığı rolü kamuoyu gözünden silmeye çalışan Cubeyr, Suudilerin skandallarını örtbas edeceğini zannediyor” diye belirtti.

11 Eylül saldırılarına yaklaşılırken açıklanması beklenen ve Suudi Arabistan’ın bu saldırılardaki rolü hakkında detayları ortaya koyacak raporun kamuoyunda bu ülkenin itibarını yerden yere vuracağını dile getiren Sözcü, “Adil el-Cubeyr hezimete uğradığı zamanlar ülkemiz aleyhine akıl dışı sözler söylemektedir. O söylediklerinin sonuçlarına bakarak konuşmalıdır” diye vurguladı.

Birkaç gün önce Euronews kanalına açıklamalarda bulunan Cubeyr, İran’ın nükleer bombaya ulaşmaması için çalıştıklarını ve nükleer anlaşmadan sonra İran’ın eline geçecek paralardan kaygılandıklarını kaydetmişti.

İran’ın Suriye, Irak, Yemen ve Lübnan’daki faaliyetlerinden duyduğu rahatsızlığı belirten Cubeyr, bu ülkenin dış politikasında her hangi bir değişiklik yapılmadığını iddia etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.