Suudi koalisyonu Hudeyde’de ateşkesi 123 kez ihlal etti

  • 28 Aralık 2021
  • 172 kez görüntülendi.
Suudi koalisyonu Hudeyde’de ateşkesi 123 kez ihlal etti

Suudi saldırgan koalisyonu, Yemen’in batısındaki E-Hudeyde eyaletinde ateşkesi yeniden ihlal etti.

El’Mesire televizyon kanalına göre, Yemen ordusu subayları operasyon odası Pazartesi gecesi yaptığı açıklamada, Suudi saldırganların ve paralı askerlerinin Yemen’in batısındaki  el’Hudeyde eyaletinde son 24 saat içinde 123 kez ateşkesi ihlal ettiğini bildirdi.

Yemen Ordusu Subaylarının Operasyon Odası’na göre, Suudi saldırganlar ve paralı askerleri, çeşitli hafif ve ağır silahlarla Hudeyde’nin çeşitli bölgelerini hedef aldı.

İsveç’te Sanaa heyeti ile Riyad heyeti arasında kabul edilen ateşkes, 18 Aralık 2018 Salı sabahı Yemen’in batısındaki El’Hudeyde eyaletinde başladı ancak Suudi koalisyonu bunu her gün ihlal etti.

Suudi Arabistan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer birçok ülkenin desteğiyle, Mart 2015’ten bu yana Yemen’e askeri bir işgal ve kara, deniz ve hava kuşatması başlattı.

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’de başlattığı savaş şimdiye kadar yüz binlerce Yemenliyi öldürdü ve yaraladı ve 4 milyonu yerinden etti.

Suudi Arabistan’ın askeri saldırganlığı ayrıca Yemen’in altyapısının yüzde 85’inden fazlasını yok etti ve ülkeyi ciddi şekilde gıda ve ilaç sıkıntısına soktu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.