Suudi Krallık rejiminin Yemen sağlık düzenini imha ediyor

  • 31 Ekim 2016
  • 895 kez görüntülendi.
Suudi Krallık rejiminin Yemen sağlık düzenini imha ediyor

Sınır tanımayan Tabipler örgütü 30 Ekim günü yayınladığı raporunda Yemen halkının insani durumu ve sağlık durumunun vahimleştiğini belirtti.

Bu rapora göre, Suudi krallık rejiminin vahşi saldırıları sonucu Yemen Sağlık merkezleri ve sağlık sistemi imha edilmiştir. Bu nedenle dünya toplumunun Yemen sağlığını korumak için harekete geçme çağrısı yapıldı. Yemen Müslüman halkı 26 Mart 2015 tarihinden beri Suudi krallık rejiminin liderliğindeki Koalisyon güçlerince katliamdan geçirilmektedir. Suudi krallık rejiminin işlediği cinayetler ve savaş suçları Yemen halkını katletmek, yaralamak, evsiz bırakmak, avare etmekten ibaret değildir. Suudi Vahhabi sapık dikta rejimi Yemen halkına en feci insani facialar dayatmaktadır. Yemen’in okulları da bombalanmıştır. 20 milyonu aşkın Yemenli çocuk eğitim hakkından mahrum bırakılmış ve gelecekleri karartılmıştır. 21 milyon Yemenli bu vahşi saldırı ve savaştan olumsuz yönden etkilenmiştir. Milyonlarca Yemenli yetersiz beslenmekte ve açlık çekmektedir. 3.2 milyon Yemenli kendi topraklarında mülteci duruma düşüp evsiz ve barksız çok zor anlar yaşamaktadır. 1.4 milyon Yemenli çocuğun  ev ve barınağı yoktur. Yemen’in alt yapısının yüzde 80’ı tahrip edilmiştir. yüzlerce Yemenli çocuk asker olarak silahlı çetelerin hizmetine sokulmuştur. UNİCEF’in raporuna göre 15 yaş altı Kız çocukları da zorla evlendirilmekte ve hamile bırakılmaktadırlar. Bu nedenle sağlıksız doğum tehlikesi geçirmektedirler. Vahşi ve hunhar Suudi krallık rejiminin saldırıları sonucu Yemen’in sağlık, tedavi, tıp ve ilaç sistemi çökertilmiştir. Çünkü sağlık merkezleri, ilaç fabrikaları, hastaneleri, eczaneleri bombalanıp imha edilmiştir. yüzlerce tabip ve hemşire ve sağlık personeli de katledilmiştir. Yemen en yoksul Arap ve İslam ülkesidir.  14.1 milyon Yemenli sağlık ve tıbbi hizmetlerine ihtiyaç duymaktadır. Yemen’de ilaç ve tıbbi teçhizat kıtlığı yaşanmaktadır. Elektrik şebekeleriyle içme su şebekeleri de çökertilmiştir. 370    

Bin çocuk aşırı derecede yetersiz beslenmeden dolayı ölümün eşiğine gelmiştir. Yemenin 22 ilinden 16’sında sağlık sistemi devre dışı bırakılmıştır. Bu savaşzede ülkede hastaneler yüzde 37 kapasiteyle çalışmaktadır. Sağlıksız içme suyu ve sağlıksız ortamdan dolayı ishal, tifo, kolera ve benzeri hastalıklar yaygınlaşmıştır. Binlerce Yemenli bu hastalıklardan dolayı ölmüştür. On binlerce Yemenli Suudi krallık rejiminin bombardımanları sonucu şehit düşmüş ve yaralanıp sakat bırakılmıştır. Bir milyonu aşkın Yemenli de salgın hastalıklara yakalanma tehlikesiyle karşılaşıp ölümle tehdit edilmektedir. Savaş ve insanlık suçu işleyen Suudi krallık rejimi Yemen halkına soykırım dayatıp Siyonist rejim ile Müslüman Milletlere karşı katliam ve yıkım yarışına girmiştir. Yemenli çocuklar açlık içinde kıvrandıkları ve çöplüklerden yemek toplamaya başladıklarına ilişkin görüntüler, Yemen’de insani facianın boyutlarını gözler önüne seriyor. Amerika silahları ve savaş uçaklarıyla katledilen Yemen halkına sessiz ölüm yani açlık ve ilaçsızlık ve hastalık dayatılmıştır. Suudi krallık rejimi cinayetlerini sürdürmek amacıyla milyarlarca dolar Amerika ve batılı ülkelerden silah satın almaktadır. Suudi krallık rejimi bunca insan haklarını ihlal edip, insanlık suçu ve soykırım işlediği halde BM insan hakları konseyine petro dolarları gücüne üye seçilmiştir. BM’nin kuruluş bildirgesine göre BM dünya barışı ve güvenliğini sağlamak, insan haklarını korumak, savaşlar ve katliamlarla mücadele etmek görev ve mesuliyetlerini petro dolarlara satıp, iyice itibar kaybetmektedir. BM savaş suçlarını önlemek yerine işlenen katliamlar ve cinayetlerin raporlarını yazmakla yetinmekte ve noter görevini üstlenmektedir.  

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.