Suudi Rejim İngiltere’nin Silahları ile Yemen’de Sivilleri Öldürüyor

  • 11 Temmuz 2017
  • 1.035 kez görüntülendi.
Suudi Rejim İngiltere’nin Silahları ile Yemen’de Sivilleri Öldürüyor

Dünya Silah Ticareti İle Mücadele Örgütü; İngiltere’nin Suud rejimine sattığı silahlar ve savaş uçaklarından şikayetçi olarak satılan silahların Yemen’de sivilleri hedef aldığını belirtti.

İnsan hakları aktivistlerinin şikayetini incelemeye alan İngiltere Yüksek Mahkemesi, Suud rejimine silah satışının durdurulmasını öngören teklifi bugün itibariyle ret ettiğini duyurdu.

Londra Yüksek Mahkemesi yaptığı resmi açıklamada; Suud rejimine satılan silahların yasaya aykırı olmadığını belirterek silah satışına devam edileceğini belirtti.

Yemen savaşının başlaması ile birlikte Suud rejimi ve koalisyon güçlerine en fazla askeri teçhizat ve silah satışı gerçekleştiren İngiltere’de hükumete yönelik savaş karşıtları ve insan hakları aktivistleri tarafından tepkiler artış gösterdi.

Dünya Silah Ticareti İle Mücadele Örgütü, Yemen’de çatışmaların başladığı ilk günden itibaren Suud rejimine; savaş uçakları, İHA, savaş gemisi ve füze satışı gerçekleştiren İngiltere’nin AB yasaları ve İngiltere hukukunu ihlal ettiğini belirtirken BM, Avrupa Parlamentosu ve İnsan hakları örgütleri gibi bir çok uluslararası kurumun Yemen’e yönelik hava saldırılarını kınadığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.