Suudi Rejim Saldırıları Durdurmazsa İnsani Facia Yaşanır

  • 10 Temmuz 2020
  • 416 kez görüntülendi.
Suudi Rejim Saldırıları Durdurmazsa İnsani Facia Yaşanır
Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti Petrol Bakanı, Suudi koalisyonun Yemen’e yakıt taşıyan tankerleri durdurmasını kınayarak, bu girişimin ülkede yakıt yetersizliği kaynaklı insani facianın yaşanmasına sebep olacağı konusunda uyarıda bulundu.
Fars haber ajansının verdiği habere göre, Abdullah Dars dün yaptığı açıklamada bu ülkede benzin istasyonları ve yakıt depolarının boş olduğunu ve bu durumun insani faciaya neden olacağını belirtti.
Dars açıklamasında, saldırgan Suudi koalisyonunun yakıt ve petrol tankerlerini durdurma girişimini “Tüm Yemen halkını cezalandırma” olarak nitelendirip, Yemen’deki mevcut durum ve Suudi koalisyonun yakıt gemilerini durdurmasının sorumluluğunun BM ve Güvenlik Konseyine ait olduğunu belirtti.
Abdullah Dars açıklamasında ayrıca, BM’nin Suudi koalisyonla işbirliği ve engel çıkarmasına da işaretle, bu örgütün  Yemen’in Safer petrol gemisinin Yemen’e ulaşması ve korunması ve yükünün boşaltılması yönündeki taleplerine, yalan vaatlerle cevap verdiğini bildirdi.
Yemenli yetkili, Safer petrol gemisinin durdurulması ve korunması operasyonu konusunda uyarıda bulunarak, bu meselenin Yemen sahil sularının kirlenmesi ve çevre sağlığı konusunda facia olabileceğini belirtti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.