Suudi rejimi baş müftüsü emekli ediliyor

  • 13 Eylül 2016
  • 1.111 kez görüntülendi.
Suudi rejimi baş müftüsü emekli ediliyor

Ra’y’ul Yevm gazetesi, Suudi rejimi baş müftüsü Abdul Aziz Alı Şeyh’in, Şiayı tekfir edici açıklaması ardından, emekli edilmesi durumunun söz konusu olduğunu yazdı.

Presstv’nin verdiği habere göre Ra’y’ul Yevm gazetesi Arabistan kaynaklarından naklen, Suudi arabistan baş müftüsü Alı Şeyh’in İran ve Şia karşıtı açıklamasının Arabistan yetkilileri ve kamu oyu içerisinde çok geniş rahatsızlığa neden olduğunu ve bunun için de onun Arafe günü hutbelerini okumasına izin verilmediğini yazdı.

35 Yıl aradan sonra ilk kez Arefe günü hutbelerini okumaktan men edilen Alı Şeyh, bunun nedeninin sağlık durumunun iyi olmaması olduğunu iddia etti.

Bazı kaynaklar ise Şiaların kafir nitelemesinin doğuracağı olumsuz sonuçların azaltılması amacıyla Suudi kralının böyle bir talepte bulunduğunu bildirdiler.

Olayları yakından takip eden kaynaklar Arabistan başmüftüsünün zorunlu emekli edilmesi ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtiyorlar. Zira Arefe günü onun yerine hutbeleri okuyan Şeyh es-Sudeys, Alı Şeyh’in 35 yıllık hizmetinden dolayı teşekkür etmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.