Suudi rejimi ile Yemen Ensarullah hareketi yetkilileri görüştü

  • 22 Mart 2016
  • 756 kez görüntülendi.
Suudi rejimi ile Yemen Ensarullah hareketi yetkilileri görüştü
Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü, ülkede savaşın tamamen durması için güven ortamı oluşturma bağlamında Arabistan ile görüş birliğinde olduklarını belirtti.

El-Meyadin TV kanalının bildirdiğine göre Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam hareket yetkililerinin Suudilerle görüşmelerini doğrularken, ülkede savaşın tamamen durması için güven ortamı oluşturma bağlamında Arabistan ile görüş birliğinde olduklarını belirtti.

Abdusselam görüşmelerin ilk gününde güven ortamı oluşturma bağlamında esir takasının gerçekleştiğini, bu bağlamda bir Suudi esire karşı 7 Yemenli esirin serbest kaldığını buna ilaveten esirler ve kayıplar listelerinin de takas edildiğini söyledi.

Ensarullah hareketi sözcüsü şimdiye kadar iki taraf arasında 70 ceset, savaşın ön cephesinden çıkartılırken, diğer cesetlerin bölgeden çıkartılması için çalışmaların devem ettiğini ifade etti.

Bu arada Kuveytli bir yetkili de Yemen barış müzakereleri için BM arabuluculuğu ile çalışmaların devam ettiğini, bu bağlamda ay sonunda Kuveyt’te bir oturumun düzenlenebileceğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.