Suudi rejimi interneti ve sosyal ağları sıkı takibe aldı

  • 19 Aralık 2022
  • 58 kez görüntülendi.
Suudi rejimi interneti ve sosyal ağları sıkı takibe aldı

Uluslararası insan hakları örgütleri, Suudi Arabistan rejiminin bu ülkedeki ifade ve düşünce özgürlüğüne yönelik baskıcı eylemlerinin uluslararası insan hakları standartlarının ve yükümlülüklerinin açık bir ihlali olduğu konusunda uyardı.

El’Alem TV kanalına göre Suudi Arabistan, internet ve sosyal ağlar üzerinde sıkı kontrol uygularken, terörle mücadele ve elektronik suç yasalarını ifade ve düşünce özgürlüğünü bastırmak için bir araç olarak kullanıyor.

Uluslararası insan hakları örgütleri, Suudi Arabistan’ın özgürlükleri bastırmak için internet ve sosyal ağlarda sıkı denetim uygulayan ülkelerden biri olduğu uyarısında bulundu.Bu ülkenin yetkilileri, terörle mücadele ve elektronik suç yasalarını muhalefeti bastırmak için bir araç olarak kullanıyor.

Bu rapora göre Suudi Arabistan, muhalefeti bastırmak için filtreleme veya hapis cezaları ve mali para cezaları da dahil olmak üzere çeşitli şekillerde internet ve sosyal ağların sıkı gözetimini kullanan ülkeler arasında yer alıyor.

Uluslararası Adalet ve İnsan Hakları Merkezi yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan rejiminin cezaevlerinde çok sayıda aydın, gazeteci, insan hakları aktivisti, akademisyen ve avukatın tutuklu olduğunu duyurdu.

Demokrasi ve İnsan Hakları İçin Amerikalılar örgütü de bir rapor yayınlayarak, 2022 yılında Suudi Arabistan’da ifade ve düşünce özgürlüğüyle ilgili suçlamalarla hapse atılan vatandaşlara ve aktivistlere yönelik baskıcı tutuklamalarda artış görüldüğünü duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.