Suudi rejimi savaş uçakları Yemen’e saldırdı

  • 06 Kasım 2016
  • 1.080 kez görüntülendi.
Suudi rejimi savaş uçakları Yemen’e saldırdı

Suudi rejimi savaş uçaklarının Yemen’in başkenti Sana’ya düzenlediği saldırılarda en az 4 sivil öldü ve yaralandı.

El’Alem kanalına göre,  Suudi rejimi savaş uçaklarının dün başkent Sana’nın doğusunda  bir bölgeyi bombaladığı bildirilirken, Yemen halk güçleri ve ordusu da,  bu cinayete  misilleme olarak,  aynı bölgede  Suudi rejimi işbirlikçilerine saldırı düzenlediler ve sözkonusu saldırıda onlarca işbirlikçinin öldüğü ve yaralandığı açıklandı.

Suudi rejimi  uçaklarının  Yemen’in başkentinde okul, hastane ve pazar  gibi hiç bir ayrım yapmadan yerle bir ettiği bildirilirken,  alınan bir başka habere göre, Ensarullah hareketi  taraftarları dün BM’nin Yemen temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed’in planının içerdiği teklifi düzenledikleri protesto ile reddettiler.

Göstericiler, İsmail Veled Eş’Şeyh Ahmed’in Yemen’den sınırdışı edilmesini istediler. Şeyh Ahmed’in  planına göre, cumhurbaşkanlığı makamı için bir temsilci üzerinde uzlaşılması ve onun cumhurbaşkanlığı yetkilerine  sahip olması yer alıyordu.  Yemen Ensarullah hareketi bu teklifi reddederken  zira bunun manasının firari  müstafi cumhurbaşkanı Mansur Hadi’nin  iktidar yapısının devamı olacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.