Suudi rejimi Vahhabiliğin yayılması peşinde

  • 13 Şubat 2017
  • 1.144 kez görüntülendi.
Suudi rejimi Vahhabiliğin yayılması peşinde

Norveç’in eski Arabistan elçisi, “dehşet krallığının petro-dolarlarla Vahhabilik inancını tüm dünyaya yaymaya çalıştığını bildirdi.

Fars Haber Ajansının bildirdiğine göre, “Dehşet Krallığı” isimli bir kitap yayınlayan Norveç’in Arabistan’daki eski elçisi Carl Şowitse, radikal Vahhabilik hedeflerine temasla, korkunç bir gerçek olarak Suudi rejiminin radikal vahhabiliği yayma yönündeki girişimlerinin görmezden gelinmesinin kaygı verici olduğunu bildirdi.

Norveç elçisi ayrıca Arabistan’daki vahhabiliğin, aşırı taassupları içeren radikal bir mezhep olarak ortaya çıktığını ve batının bir an evvel bu inanca karşı ciddi bir mücadele başlatması ve sınırlandırması gerektiğini bildirdi.

Bundan önce de Belçika’da bir istihbarat kurumu, Arabistan tarafından himaye edilen Vahhabiliğin Avrupa’da yayılma girişimlerinin ciddi bir tehlike ve tehdit olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.