Suudi rejimine ait gelişmiş insansız hava aracı Yemen’in kuzeyinde düşürüldü

  • 11 Aralık 2021
  • 185 kez görüntülendi.
Suudi rejimine ait gelişmiş insansız hava aracı Yemen’in kuzeyinde düşürüldü

Yemen’in kuzeydoğusunda yer alan Marib eyaletinde Yemen silahlı kuvvetleri tarafından bir Suudi insansız hava aracı (İHA) düşürüldü.

El’Mesire TV kanalına göre,  dün gece, Yemen hava savunması, Marib eyaletindeki Serwah şehri semasında,  ABD yapımı gelişmiş bir casus İHA’sı düşürdü.

Birkaç gün önce de Yemen kuvvetleri, Marib hava sahasında yine gelişmiş bir İHA’yı düşürmüştü. Bu yıl, Yemen hava savunması tarafından düşürülen İHA sayısı 9 oldu.

Yemen ordusu ile halk komiteleri ve Suudi koalisyon güçleri arasındaki çatışmalar son günlerde bazı bölgelerde tırmandı.

Yemenliler, Suudi koalisyonunun Kuzey Yemen’deki saldırılarını, Suudi-Amerikan koalisyonunun Batı Sahili’ndeki  yenilgisine ve El-Hudeyde’nin kurtarılmasına bağlıyor ve ABD’nin bölgedeki dengesini, özellikle Yemen savaşında kaybettiğini düşünüyor.

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’de başlattığı savaş şimdiye kadar yüz binlerce Yemenliyi öldürdü ve yaraladı ve 4 milyonu yerinden etti.

Suudi Arabistan’ın askeri saldırganlığı ayrıca Yemen’in altyapısının yüzde 85’inden fazlasını yok etti ve ülkeyi ciddi şekilde gıda ve ilaç sıkıntısına soktu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.