Suudi rejiminin Irak’ı bölmek istemesi konusunda uyarı

  • 20 Mart 2017
  • 1.010 kez görüntülendi.
Suudi rejiminin Irak’ı bölmek istemesi konusunda uyarı

Irak meclisinde “Cephet’ul Islah” grubu, Irak’ın Suudi Arabistan rejimi tarafından parçalanmak istendiği konusunda uyarıda bulundu.

Arabistan krallık sarayı danışmanının Irak Kürdistan bölgesinin bölünmesine desetk vermesi ardından Irak meclisinde “Cephet’ul Islah” grubu üyesi İskender Vetut dün Suudi rejiminni bölücü siyasetlerini sert bir dille eleştirerek, Arabistan’ın Irak’ın parçalanması istikametinde adım attığını ve bir takım hain ve satılık kişi ve siyaset adamlarıyla birlikte IŞİD sonrası bölgede yeni bir ortam için alt yapıyı şimdiden hazırlamakta olduğunu bildirdi.

Irak meclisinde “Cephet’ul Islah” grubu üyesi ayrıca Arabistan’ın Irak’ın içişlerine aleni müdahalelerinin IŞİD sonrası Suudilerin içine düştükleri paniği gösterdiğini ve bunun için de Irak’ı parçalamaya çalıştıklarını bildirdi.

Suudi krallık danışmanlarından Abdullah Bin Abdulaziz bin Muhammed er-Rabia Irak Kürdistan bölgesi lideri Mesut Barzani ile yaptığı görüşme ardından ülkesinin bu bölgenin bağımsızlığını desteklediğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.