Suudi rejiminin operasyon odasında Amerikan ve İngiliz subaylar vardı

  • 17 Ocak 2016
  • 881 kez görüntülendi.
Suudi rejiminin operasyon odasında Amerikan ve İngiliz subaylar vardı
Arabistan dışişleri bakanı Adil El’Cübeyr, Yemen’e yönelik saldırılarda, Amerika ve İngiliz subayların da operasyon odalarında hazır bulunduklarını ifşa etti.

El’Alem kanalının haber sitesine göre, Arabistan dışişleri bakanı, Londra’da ABD ve İngiltere dışişleri bakanlarıyla yaptığı görüşmenin ardından, ABD ve İngiliz subayların Arabistan’ın Yemen’e yönelik saldırılarında operasyon odasında olduklarını bildirirken, Arabistan’ın hedefteki listesinin onlara sunulduğunu söyledi.

Arabistan dışişleri bakanı, operasyon odasındaki yabancı ülke subayların hedeflerin seçiminde bir yetkilerinin olmadığını bildirirken, ‘hedefleri biz belirliyoruz ve onların bu konuda bir rolleri yok, yalnızca listeden haberdar ediliyorlar’ dedi.

Suudi dışişleri bakanı açıklamasında açık bir şekilde yalan söyleyerek hiç bir şekilde sivilleri hedef almadıklarını iddia etti.

Bu arada İngiltere’nin Amerika’dan sonra Arabistan’a en çok silah satan ülke olduğu bildirirler özellikle son zamanlarda uluslararası kuruluşlar ve hatta İngiltere’de bazı insan hakları kuruluşları da İngiltere’nin Arabistan’a silah satışına tepki gösterdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.