Suudi rejiminin Yemen halkına yaptığı katliamlar karşısında BM sessizliğini devam ettiriyor

  • 03 Eylül 2016
  • 848 kez görüntülendi.
Suudi rejiminin Yemen halkına yaptığı katliamlar karşısında BM sessizliğini devam ettiriyor

Suudi Arabistan krallık rejimi, yeniden Yemen sivil yerleşim merkezlerini bombaladı. Suudi hanedan rejimi ve işbirlikçilerinin savaş uçakları, Yemen şehirlerini bombalamaya devam ediyor.

Nitekim Suudi krallık rejimi Cuma günü bir binayı bombalayarak 9 kadın ve çocuğu katletti. İnsanlık dışı suçlarla savaş sucu işleme alışkanlığını sürdüren Arabistan’a hüküm süren Suudi krallık rejimi perşembe günü de Yemen’in kuzeyindeki Sa’de iline bağlı Sahn yerleşim merkezlerine saldırıp, çoğu kadın ve çocuk 16 masum insanı şehit etti.

 Yemen halkının temel hak ve özgürlüklerini ayaklar altına aldığı ve Yemen’i parçalamaya ve topraklarının bir kısmını Suudi Arabistan’a bırakmaya çalıştığı için Yemen halkı tarafından görevinden alınan ve istifa edip, Arabistan’a sığınan eski cumhurbaşkanı Abdurrabe Mensur Hadi’nin yeniden iktidar olması için, Suudi krallık rejimi Amerika’nın desteğinde Fars Körfezi bölgesindeki bazı gerici ve dikta Arap rejimleriyle birlikte, 26 Mart 2015 tarihinde Yemen halkına ve direniş teşkilatlarına karşı hava saldırılarını başlattı.

Amerika işbirlikçisi Suudi Arabistan krallık rejimiyle diğer gerici Arap rejimleri, Mensur Hadi’nin meşru bir cumhurbaşkanı olduğunu, onun çağrısıyla hava saldırısı başlattıklarını iddia edip, yemen Halkının direnişini kırmak ve katliamlarına meşru hukuki kılıf uydurmaya çalışıyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.