Suudi rejiminin Yemen’e karşı insanlık dışı saldırıları devam ediyor

  • 06 Ekim 2016
  • 963 kez görüntülendi.
Suudi rejiminin Yemen’e karşı insanlık dışı saldırıları devam ediyor

Barbar Suudi rejiminin liderliğindeki koalisyon güçlerinin Yemen’e karşı insanlık dışı saldırıları devam ediyor.

Suudi rejiminin saldırıları sonucu, binlerce Yemenli Müslüman kadın ve çocukla sivil insan şehit düştü.

Binlerce Yemenli masum insan yaralandı. Onlarca milyar dolar tutarında Yemen’in ekonomisine ve altyapılarına zarar verdirildi ve imha edildi. Okullar ve üniversitelere bombalandı. İki milyonu aşkın Yemenli çocuk eğitim görmekten mahrum bırakıldı. BM çocuk Fonu’nun raporuna göre, yemen halkına dayatılan kanlı ve yıkıcı savaş okulların tahrip olmasına , çocukların 1.5 yıldan beri okullara gitmekten mahrum bırakılmasına sebep oldu.

Suudi hanedan rejiminin vahşi ve İslam dışı saldırıları ve bombardımanları sonucu, 2 bini aşkın okul tahrip oldu ve kullanılamaz hale geldi. UNİCEF ayrıca, geçen hafta yeni eğitim yılı münasebetiyle yayınladığı bildirisinde, Yemen’de okulların açılması gerektiğini, okulların bombalanmaması gerektiğini belirtti. Suudi Krallık rejiminin son 18 aydan beri yaptığı saldırılarda çok sayıda öğretmen ve öğrenci de katledildi.

Yemenli çocukların eğitimden mahrurm bırakılması, Suudi krallık rejiminin işlediği insanlık ve savaş suçlarının bir parçasıdır. Sivil yerleşimlerin bombalanması, gıda depolarıyla sulama tesisleri ve Su şebekelerinin imha edilmesi, hastaneler ve sağlık ocaklarıyla eczanelerin bombalanması, ilaçsızlık, açlık ve yoksulluk Yemenli Müslüman halkına karşı yapılmış olan en iğrenç soykırım sağlıyor. Suudi krallık rejimi ırkçı İsrail rejimini taklid ederek yemen halkına karşı kara ve deniz ablukası uygulamaktadır.

Bu nedenle çok sayıda sivil insan hastalanıp tedavi edilmediği için veya ilaçsız kalarak hayatını kaybetmektedir. Açıkça Suudi krallık rejimi tıpki terörist İsrail rejimi gibi yemen halkına karşı devlet terörü estirmektedir. Amerika ile diğer Batılı ülkeler Suudi krallık rejimine siyasi, askeri, istihbarat ve silah desteği verdikleri için, dünya barışı ve güvenliğini sağlayıp korumaktan sorumlu olan BM Suudi hanedan rejiminin Yemen’e karşı saldırılarını durdurmaktan acizdir. Suudi krallık rejimi ayrıca BM genel sekreteriyle organlarına rüşvet vererek, Suudi krallık rejimine karşı önlem almalarını engellemektedir.

Suudi krallık rejimi yüz milyar doları aşkın Amerika ve diğer batılı ülkelerden silah satın alıp, Amerika savaş uçaklarıyla Yemen halkını bombaladığına rağmen, Yemen’i birkaç günden işgal etme girişimi hezimete uğratıldı. Uluslar arası insan haklarıyla dünya kamuoyu da vahhabi Suudi krallık rejiminin kirli mahiyetinin bilincine vardılar. Yemen halk, saldırgan Suudi krallık rejimini yenilgiye uğratıp bölgesel ve uluslar arası alandaki hadimulharemeyen diye boş iddiasını çürütüp, askeri gövde gösterisi ve itibarını sarstı. Buna ilaveten dünya toplumu işlediği cinayetlerden ötürü Suudi rejimini lanetlemektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.