Suudi savaş uçakları Yemen’in el-Hedide bölgesini 80 kez bombaladı

  • 05 Kasım 2018
  • 1.222 kez görüntülendi.
Suudi savaş uçakları Yemen’in el-Hedide bölgesini 80 kez bombaladı

Suudi rejimi saldırıları artarken bu saldırılar, Yemen ordusu ve Yemen halk komite güçlerinin, Suudi rejiminin liderliğindeki koalisyon ve işbirlikçilerine yönelik son 24 saatte en az 113 asker ve işbirlikçinin ölmesi ve 156’sının yaralanmasının ardından geldi.

Daha önce de Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam yaptığı açıklamada, Suudi rejiminin bu saldırılarının artmasındaki başlıca sebebin, bu rejim ve işbirlikçilerinin el’Hedide bölgesinde ilerleyememeleri olduğunu söyledi.

Bu arada Yemen ordusu ve halk komite güçlerinin Cizan bölgesinde Suudiler ve işbirlikçilerinin saldırılarını geri püskürttüğü bildiriliyor.

Bilindiği gibi Arabistan’ın BAE gibi Arap rejimlerinin işbirliğiyle, ve de Amerika’nın yeşil ışık yakması ve batının destek vermesiyle mart 2015’te Yemen’e saldırısından geçen zaman sürecinde bu zamana kadar en az 14 bin Yemenli sivil ölürken, onbinlercesi yaralandı, milyonlarcası evinden barkından oldu. Bu arada Yemen’in altyapısı ve kentleri de yerle bir olurken Yemen’e uygulanan muhasaradan dolayı bu ülkede gıda maddeleri ve ilaç temininde ciddi sıkıntı yaşanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.