Suudi Uluslararası terör kanalının ajanı İran’dan kaçarken yakalandı

  • 12 Kasım 2022
  • 70 kez görüntülendi.
Suudi Uluslararası terör kanalının ajanı İran’dan kaçarken yakalandı

Suudi Uluslararası terör kanalının İran’daki başlıca ajanlarından İlham Efkari, İran’dan kaçarken güvenlik güçleri tarafından tutuklandı.

Tesnim haber ajansına göre, medya terörü yapan Suudi Uluslararası TV. kanalının ajanlarından İlham Efkari, son dönemde İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde karalamaya yönelik propaganda faaliyetlerinin yanısıra isyancıların gösterilerine aktif bir şekilde katılmış ve gençleri ve İran halkını aldatmaya çalışarak gösterilere katılmaya çağırmış ve gösterileri terör havasına dönüştürmeyi misyon edinmişti.

Son birkaç yıldır İlham Efkari’nin  faaliyetlerini izleyen İran güvenlik güçleri, devrim karşıtı ajanlarla sürekli işbirliği yaptıklarını doğruladı ve son ayaklanmalarda isyancıları örgütlemede ana liderlerden biri oldu.
Suudi Uluslararası TV kanalının sözkonusu ajanı, dün sabah önemli miktarda dövizle ülkeyi terk ederken tutuklandı.
İran’da kaos yaratmakta başarılı olamayan “İlham Efkari”, düşman ülkelerden birinin temsilcisiyle görüşmek üzere komşu bir ülkeyi ziyaret etmeyi ve ardından güvenlik güçleri tarafından tutuklandığı başka bir ülkeye sığınmayı planladı.
Yalanlar yaymak, güvensizlik, düzensizlik ve kaos çağrısı yapmak, İran’da huzursuzlukların artmasına yardımcı olmak, bazı kadın derneklerini etkilemek, kadınları toplanmaya ve isyana davet etmek vb. faaliyetler İlham Efkari’nin suç dosyasına işlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.