Suudi UÅŸağı eski Yemen hükümetine baÄŸlı askerlerin aileleri Ma’rib’den ayrıldı

  • 09 Kasım 2021
  • 693 kez görüntülendi.
Suudi UÅŸağı eski Yemen hükümetine baÄŸlı askerlerin aileleri Ma’rib’den ayrıldı

Güvenilir kaynaklar, müstafi Yemen hükümetine baÄŸlı çok sayıda askerin ailelerinin Ma’rib’den kaçarak Suudi sınırına yakın yerlere intikal edildiÄŸini bildirdi.

Sözkonusu kaynaklar  dün El-Bewabe El-Ahbariye El-Yemeni haber sitesine yaptıkları açıklamada, devrik Mansur Hadi’nin Marib bölgesindeki hükümet askerlerinin ailelerinin Arabistan sınırı yakınlarında yer alan Åžerure geçidine yakın bölgeye nakledildiÄŸini bildirdiler.

Bu kaynaklara göre intikal iÅŸlemi Suudi Arabistan’ın emri üzerine gerçekleÅŸti zira Riyad, Marib’den kaçan insanları sınırlarını savunmak ve Marib’de kalanlara savaÅŸ için baskı yapmak  yönünde orduya katma niyetinde.

Müstafi hükümete bağlı komutanların yüzlerce ailesi şimdiye kadar mülteci kamplarında kaldı ve Riyad onları canlı kalkan olarak kullandı.

Son aylarda, Yemen ordusu ve halk komiteleri, devrik Mansur Hadi hükümetinin kalbi olan Ma’rib eyaletini ve ÅŸehrini kurtarmak için yeni bir operasyon baÅŸlattı.

Zengin petrol ve gaz kaynakları nedeniyle ekonomik deÄŸeri yüksek olan Marib eyaletinin uzmanları, eyaletin tamamen özgürleÅŸtirilmesi durumunda müstafi hükümetin ve onun destekçisi Yemen’deki Suudi koalisyonunun sonunun açıklanması gerektiÄŸini söylüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.