Suudi yetkili: Ülkede bir enerji kriziyle karşı karşıyayız

  • 26 Ekim 2022
  • 69 kez görüntülendi.
Suudi yetkili: Ülkede bir enerji kriziyle karşı karşıyayız

Suudi Arabistan Enerji Bakanı, mevcut enerji krizinin en kötü kriz olabileceğini belirterek ”Bu konuda Avrupa hükümetleriyle temas halindeyiz.” dedi.

El’Cezire’nin Salı günkü raporuna göre, Suudi Enerji Bakanı Abdulaziz bin Salman, mevcut enerji krizinin en kötü kriz olabileceğini belirterek, ”Bu konuda Avrupa hükümetleriyle temas halindeyiz.” dedi.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı, enerji ihtiyaçlarını karşılamak için AB üyesi ülkelerle birlikte çalıştıklarına temasla, “Önümüzdeki aylarda dünyanın acil durum enerji kaynakları rezervlerinin kaybı acı verici olabilir, bu nedenle herkes en kötüsü ve onunla başa çıkmaya hazırlasın.” dedi.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı, Çin Enerji Bakanlığı yetkililerinden “Zhang Jianhua” ile yaptığı telefon görüşmesinde Riyad ve Pekin’in petrol ve gaz alanındaki işbirliklerini artırması gerektiğini vurguladı.

Buna göre, iki taraf  nükleer enerjinin barışçıl kullanımı alanında ikili işbirliği anlaşması çerçevesinde  işbirliği yapmayı kabul etti.

Riyad ve Pekin enerji yetkilileri, elektrik, yenilenebilir enerji ve temiz hidrojen alanlarında işbirliğini güçlendirmenin önemini vurguladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.