Suudi Yönetimi, İran’ın bölgesel rolüne karşı koymak istiyor

  • 19 Nisan 2016
  • 825 kez görüntülendi.
Suudi Yönetimi, İran’ın bölgesel rolüne karşı koymak istiyor

İslam İnkılabı Rehberi üst düzey askeri danışmanı, Suudi Arabistan’ın, İran İslam Cumhuriyetinin bölgesel rolüne karşı koymayı amaçladığını bildirdi.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İslam İnkılabı Rehberi üst düzey askeri danışmanı Seyyid Yahya Safevi dün yaptığı konuşmada, Suudi rejiminin bölgesel krizlere girmek ve sayısız koalisyonlar oluşturmaktan asıl amacının, İslam ülkeleri içerisinde liderlik rolünü ele geçirmek ve İran’ın bölgesel rolüne karşı koymak olduğunu söyledi.

Arabistan’ın Amerikalılar ve siyonistler tarafından yönlendirildiğini belirten general Safevi, milyarlarca dolarlık petrol gelirine sahip olmasına rağmen Suriye, Lübnan, Irak ve Bahreyn’e yönelik 5 yıllık müdahalesi ardından yenilgiye uğradığını söyledi.

Arabistan’ın Amerika ve İsrail’den taraf vekaleten İran’a karşı koymaya çalıştığını belirten İslam İnkılabı Rehberi üst düzey askeri danışmanı, ancak İranlı devlet adamlarının çok daha akıllı olduklarını ve kendi üstün siyasetleri ile Arabistan’ın bu yeni komplo ve rolünü bölgede etkisiz hale getirdiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.