Suudi yönetimi kendi güvenliğini bile koruyamaz

  • 13 Haziran 2017
  • 912 kez görüntülendi.
Suudi yönetimi kendi güvenliğini bile koruyamaz

Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı, Suudi yetkililerinin ara sıra bazı iddialarda bulunmalarının onların tecrübesizliğiyle İran’ı yeterince tanımamalarını ispatladığını belirtti.

Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Ekber Velayeti İsveçli mevkidaşıyla yaptığı görüşmenin zirvesinde gazetecilere konuştu.

Suudilerin Tahran’da gerçekleşen terör olaylarıyla bağlantısını değerlendiren Velayeti, “Suudi Arabistan’ın şimdiki sorunu bu ülkenin Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapan şahısların tecrübesizliğinden kaynaklanıyor. Suudi yetkililerinin ara sıra bazı iddialarda bulunmaları onların tecrübesizliğiyle İran’ı yeterince tanımamalarını ispatlıyor, yoksa Suudi kendi güvenliğini bile korumakta yetersiz kalır” ifadelerinde bulundu.

Velayeti sözlerini şöyle sürdürdü: Kendi maddi kaynaklarını boşa harcayarak ABD Başkanı’nı Arabistan’a davet edip İslam ülkelerini birleştirme iddiasında bulunuyorlar. Fakat birkaç küçük ülke dışında diğer ülkelerden onlara herhangi bir yanıt verilmedi ve onların planlarına ters birleştirme yerine büyük bir kopukluk ortaya çıktı. Katar’la aralarında çıkan anlaşmazlıklar iki ülke arasındaki ikişkilerde eşi görülmeyen bir vakaadır ve Suudi Arabistan’ın diplomasi alanında becereksizliğini gösteriyor.

Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı ayrıca İran’ın Suudilerin yaptıklarına karşılık vereceğiyle ilgili, “Suudiler İran’a karşı ileri sürdükleri iddiaları uygulama potansiyeliyle cesaretine sahip değil ve yapabilecekleri tek şey sadece iddiada bulunmaktır ki bunların da yanıtı çoğu zaman sessiz kalmaktır” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.