Suudiler El Avamiye’yi savaş alanına çevirdi

  • 10 Ekim 2017
  • 985 kez görüntülendi.
Suudiler El Avamiye’yi savaş alanına çevirdi

Suudi rejiminin son aylarda Katif eyaletindeki El Avamiye kentine yaptığı askeri operasyonları sonucu ortaya çıkan tahriplerin hacmine bakıldığında bu kentin Suriye, Irak veya Afganistan’da yer aldığı akıllara geliyor.

El Avamiye kenti 30 bin kişilik bir nüfusa sahiptir. Suudi Arabistan’da hakim olan baskıcı rejimin politikaları sonucu El Avamiye, tüm olanaklardan yoksun kalarak sakinleri vatandaşlık hakkından bile uzaklaştırıldı. Suudiler tarafından şehit düşürülen Ayetullah Nimr de El Avamiye’de doğup yetişti.

Bu kentte yapılan gösteriler sonucu güvenlik güçleri tarafından bastırılan cesur gençler, kentin tarihi bölgesi olan El Mesure semtinin arka sokaklarına kaçıp gözlerden gizlenmeye çalışıyorlar. İşte bu yüzden de Suudi rejimi mahalleyi yeniden yapılandırma bahanesiyle bu tarihi ve antik bölgeleri tahrip etmeyi planlıyor.

Suudi askerler geçen 10 Mayıs’ta sözü geçen mahalleye saldırıp ağır silahlarla tophane güçlerini kullandılar. Suudi askerler El Mesure’ye yaptıkları saldırıda bölgede bulunan evleri ateşe verip birçok masum insanı şehit düşürdü veya yaraladı. Mahalledeki birçok cami de zarara uğrayarak bazılarının aynı şekilde da ateşe verildiği biliniyor. Böylece El Avamiye daha çok birer savaş meydanı gibi duruyor. Ancak Suudilerin yaptığı tahribatlar bu mahalleyle sınırlı kalmayarak çevredeki birçok bölgeye de yayılmış durumda ve El Avamiye’deki bazı bölgelerin elektriği bile kesilmiştir. Al Suud rejimi ilaveten küresel kurallara ters bu ülkenin doğusunda yer alan Şii kentlere her türlü itfaiye ve insani yardım araçlarının girişini de yasaklamıştır.

Suudi rejiminin yukarıda anlatılan baskıları sonucu bölge sakinlerinin yaklaşık yüzde 60’ının evlerinden edilerek göç yapmak zorunda kaldıkları biliniyor; tüm bunlara rağmen Suudi Arabistan rejiminin bu bölgelerde ileri sürdüğü revize iddialarının kamuoyu nezdinde tamamen mesnetsiz olduğu ispatlanarak bu rejimin Şii bölgelerde peşinde olduğu şeytani amaçlarını gün ışığına çıkardı.

Suudiler ilaveten geride bıraktığımız 8 Temmuz tarihinde de bu ülkenin gençlerinin direnişini püskürtmek amacıyla özel kuvvetlerini bölgeye sevk etti. El Mesure mahallesini ağır ateş altına almaları sonucu bölgeye giriş yapan Suudi askerler, yaptıkları kutlama törenlerini kameraya kaydederek Ehl-i Beyt (a.s) mektebinin izinden giden vatandaşlara da çirkin ifadeler yönelttiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.