“Suudilerin Suriye’ye asker göndermek istemesi, onların Suriye konusunda tamamen yenildiğini göstermektedir”

  • 08 Şubat 2016
  • 857 kez görüntülendi.
“Suudilerin Suriye’ye asker göndermek istemesi, onların Suriye konusunda tamamen yenildiğini göstermektedir”

İran Genelkurmay Başkanı, “Suudilerin Suriye’ye asker gönderme tehdidinde bulunmaları, onların Suriye konusunda tamamen yenildiğini göstermektedir” dedi.

Tümgeneral Hasan Firuzabadi, bölge gelişmeleri ve Suudilerin Suriye ile ilgili son tavırlarına değinerek, “Bugün Amerika’nın Batı Asya bölgesindeki politikası Suudilerin hasta atı üzerinden yürütülüyor” diye açıkladı.

Suudi Arabistan’ın siyasi, ekonomik ve spor alanlarında peş peşe yenildiği için kızgın bir şekilde önüne gelene saldırdığını kaydeden Tümgeneral Firuzabadi, “Amerika da onların böyle bir durumu karşısında ucuz petrole ulaşmak için Suudilerle birlikte hareket ediyor” diye konuştu.

Suudi Arabistan ve Amerika ile birlikte İsrail’in de tamamen çöktüğünü söyleyen Tümgeneral Firuzabadi, “Her gün IŞİD canilerinin bir cinayeti ve bir terör olayını ya da müslüman ülkelere saldırı planlarının haberlerini duyuyoruz. Bunların kökünde de Suudilerin Vahabiliği yatmaktadır” diye vurguladı.

Müslüman ülkelerin artık uyanmaları ve kendi istiklal, güvenlik, ekonomi ve kültürlerini düşünmeleri gerektiğini dile getiren Tümgeneral Firuzabadi, “Bir yandan Suud Hanedanı üyeleri arasında var olan anlaşmazlıklar ve öbür taraftan onların Yemen halkını suçsuz yere katletmesi, bu ülkenin yetkililerinin yüreğini kör etmiş ve bu da eninde sonunda onların yıkıma uğramalarına neden olacaktır” açıklamasında bulundu.

Suudilerin Suriye’ye asker gönderme tehdidine de işaret eden Tümgeneral Firuzabadi, “Suriye halkı yıllarca savaştan sonra son zamanlarda birlikte hareket ederek teröristleri püskürtmeyi ve stratejik zafere ulaşmayı başarmışlar. Tam bu sırada Suudiler Suriye’ye kara kuvvetleri göndermeyi planlıyor ve bu da onların tam olarak kararsız olduklarının ispatıdır” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.