Tacikistan, Afganistan sınırında bulunan Badahşan bölgesine turistik seyahatleri durdurdu

  • 17 Mayıs 2015
  • 732 kez görüntülendi.
Tacikistan, Afganistan sınırında bulunan Badahşan bölgesine turistik seyahatleri durdurdu

Tacikistan Turizm Bakanlığı, Afganistan-Tacikistan sınırına yakın bölgedeki gerginlik ve Özbekistan’daki silahlı grubun üyelerinin girişini engellemek için Dağlık Badahşan bölgesine turistik ziyaretleri bir süreliğine askıya aldı.

Tacik yetkililer, Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi (GBAO)’i yabancıların ziyaret iznini askıya aldı. Tacikistan Gençlik, Spor ve Turizm İşleri Komitesi başkan yardımcısı Rezo Nazarzoda, yabancıların Dağlık Badahşan’a girişinin, Afganistan sınır bölgelerinde tedirginlik dolayısıyla geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. Komşu ülkedeki durum iyileşir iyileşmez en kısa sürede Dağlık Badahşan bölgesini ziyaretler için yeniden izin verileceğini bildirdi.

Radio Liberty, son aylarda kuzey Afganistan’ın genelinde bir çok sorun olduğunu, ziyaretlerin durdurulmasının bir sebebinin de bölgenin Özbekistan’daki silahlı gruptan (IMU) gruplarının giriş yapması olduğunu iddia etti.

Pakistan ordusu, Kuzey Veziristan’da geniş çaplı bir operasyona başladığı zaman, bölgeye gelen IMU gruplarını aileleri ile birlikte sınır ötesine, kuzey Afganistan’a gönderdi. O zamandan beri IMU grupları ve aileleri Badgiş’in batısı Badahşan Eyaleti’nin doğusuna yerleşmiş bulunuyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.