Tahran Cuma Hatibi: Amerika, dünyada bir çok cinayetin başlıca sebebidir

  • 19 Mart 2016
  • 790 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Hatibi: Amerika, dünyada bir çok cinayetin başlıca sebebidir
Bu hafta Tahran’da cuma namazını kıldıran Ayetullah Muvahhidi Kermani, İran ordusunun düşmanların tehditlerine karşı her geçen gün daha da güçlenmesi gerektiğini söyledi.

Ayetullah Kermani, düşmanların İran aleyhindeki tehditlerinin sürdüğüne işaretle, bu şartlarda İran ordusunun askeri açıdan güçlendirilmesinin zaruri olduğunu ve bunun hiç bir ülkeyle de irtibatının olmadığını söyledi.

Tahran cuma hatibi, siyonist İsrail ve Suudi rejiminin bölgedeki cinayetlerini kınarken, Amerika’nın müslümanların öldürülmesi için bölgede müttefiklerine silah ve askeri teçhizat sattığını söyledi.

Ayetullah Kermani, Amerika’nın bölgeyle ilgili yanlış siyasetlerinin bölgenin güvensizliğine neden olduğunu belirterek, bu durumun bütün ülkelerin zararına olduğunu söyledi.

Tahran cuma hatibi, Amerika’nın dünyada bir çok cinayetin başlıca sebebi olduğunu belirtirken, Arabistan’ın Yemen’de cinayet işlemesine rağmen Amerika’nın bu cinayetlere karşı sessiz kaldığını kaydetti.

Kermani ayrıca Arabistan’ın Hizbullah’ı hareketini terörist ilan etmesi için bazı çevrelere milyonlarca dolar rüşvet verdiğini belirtirken, bunun başlıca sebebinin de Hizbullah hareketinin, terör rejimi İsrail ile bölgedeki tekfirci güçlere verdiği mücadele olduğunu söyledi.

Tahran cuma hatibi ayrıca İran’da hicri şemsi yeni 1395 yılı ve nevruza girilecek olması hasebiyle tebriklerini bildirirken yeni yılın İran milletinin bütün alanlarda ilerlemesi ve kalkınmasına vesile olmasını arzu etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.