Tahran Cuma Hatibi Ayetullah Hatemi: Müzakere Heyeti, Zerre Tehdit Hissederse Müzakereleri Terk Etmeli

  • 08 Mayıs 2015
  • 842 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Hatibi Ayetullah Hatemi: Müzakere Heyeti, Zerre Tehdit Hissederse Müzakereleri Terk Etmeli

Mehr Haber Ajansı muhabirinin haberine göre, Tahran Cuma namazı bu haftaki geçici hatibi Ayetullah Ahmed Hatemi, Tahran Cuma namazı hutbelerinde hak ve batıl olayının ve bu iki kavram arasındaki mücadelenin tarih boyunca kesintisiz olarak devam ettiğini ve bu mücadelenin ise Kıyamet gününe kadar devam edeceğini belirtti.

Ayetullah Hatemi, Amerikan’ın batıl kavramının en iyi örneği olduğunu belirtti ve “Kuran istikbarın en iyi örneğini Firavun olarak tanıtıyor ve Kuran’da Firavunlar için yirmiden fazla özellik sayılmakta. Günümüzde ise bu özelliklerin tümünü istikbari güçlerde görmekteyiz ve Firavun’un kaderinin günümüz Firavunlar’ı için de tekrarlanmasını umuyoruz ve bu kader ise yok olmaktan ibarettir” diye hitap etti.

Tahran Cuma namazı geçici hatibi Cuma namazı hutbelerinin bir diğer bölmünde ise, İran ve Batı arasında devam eden Nükleer Müzakerelere temas etti ve 5+1 Grubun’a hitaben, “Bakınız İran halkı Cuma namazında hangi sloganları atıyor ve bunlar İran halkının yarattığı hemaselerden sadece bir atnesi. Aziz müzakere heyetimiz ise İslam İnkılabı Rehberi’nin sözlerine dikkat ederek İran halkının azamet ve yüceliğini korumalı ve müzakere sürecinde zerre kadar tehdit olduğunu his ederler ise eğer müzakereleri terk etmeliler” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.