Tahran cuma hatibi: Dünya emperyalizminin nüfuzu bölge halkının sorunlarının asıl sebebidir

  • 15 Kasım 2019
  • 694 kez görüntülendi.
Tahran cuma hatibi: Dünya emperyalizminin nüfuzu bölge halkının sorunlarının asıl sebebidir

Bugün Tahran’da cuma namazını kıldıran Ayetullah İmami Kaşani, bugün bölge halklarını içinde bulunduğu sorunların temelinde dünya emperyalizminin nüfuzunun bulunduğunu söyledi.

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Muhammed İmami Kaşani, ABD’nin başını çektiği dünya emperyalizminin bölge halklarını bombaladığını ve İslam dünyasını yok ettiğini söyledi.

Dünya emperyalizminin  bu girişimlerinin İslam dünyası ve İslam ümmetine bir hakaret olduğunu belirten Tahran cuma namazı hatibi, ”Eğer müslümanlar vahdet içinde olsalar, düşman onlar üzerinde sulta kuramaz ve nüfuz edemez’ dedi.

Düşmanların İran karşıtı planlarını anlatan Ayetullah İmami Kaşani, “Düşmanların planlarından biri, İran İslam Cumhuriyeti’nin Yahudilere karşı olduğuna inandığını öne sürmektir. Halbuki İran bunu asla kabul etmiyor. Kuran-ı Kerim’de Yahudilerle ilgili bir çok ayet var.” dedi.

Ayetullah İmami Kaşani, sözlerine şöyle devam etti: “ABD Başkanı ve Siyonist rejimin ikisi de aynı; bunlar Allah ve insan karşıtı. Sırf kendi çıkarlarını takip ediyorlar ve halkın din ve mezhebiyle ilgilenmiyorlar. Onlar için Yahudi, Hıristiyan, Şii veya Sünni farketmiyor. Para sunulursa kabul ederler ve para yoksa da karşı çıkarlar. Yahudiler bugün siyonistlere karşı çıkıyorlar.Çünkü onlar da siyonistlerin Allah’a karşı olduklarına inanıyorlar”

Ayetullah İmami Kaşani, bölgede yaşanan gelişmelere de değinerek “Düşman bazı İslam ve Arap ülkelerinin yöneticilerine gider ve onlarla konuşur, düşman İslam’a karşıdır. Sünni ya da Şii onlar için farketmez. Yüce Allah ile savaşıyorlar. Yemen ülkesini bombalıyorlar ve Filistin halkını şehit ediyorlar. Bu düşman, İslam ülkelerinin liderlerine hakaret etmekte ve Arap liderlerine ‘Paranız için sizinle birlikteyiz’ diyor.” ifadelerinde bulundu.

Irak, Afganistan ve diğer Müslüman ülkelerde düşmanın komplo kurma arayışında olduğunu anlatan Ayetullah İmami Kaşani, İslam’ın düşmanın çıkarlarına karşı olduğu için onların kötülük peşinde olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.