Tahran Cuma Namazı Hatibi: ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması dünya için bir faciadır

  • 18 Mayıs 2018
  • 1.274 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Namazı Hatibi: ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması dünya için bir faciadır

Tarhan Cuma Namazı hatibi, ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasının illegal Siyonist rejimin kuruluşundan beri dünya için en büyük facia ve felaket olduğunu belirtti.

Tahran geçici Cuma Namazı Hatibi Hüccetül-islam Kazım Sıddıyki bu haftaki Cuma Namazı hutbelerinden, ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasının tüm uluslararası kurallar ve Filistinliler’in haklarına aykırı olduğunu belirterek, ABD’nin bu girişimine karşı ayaklanan Filistinliler’in Siyonist askerlerce katliam edildiğini kaydetti.

Siyonist rejim askerlerince masum ve silahsız Filistinliler’in katliam edilmesinin bu illegal rejim, ABD ve bölgesel müttefiklerinin dosyasına yeni bir kare sayfa eklediğini belirten Sıddıyki, Filistin’in çocuk katili rejimin en şiddetli zulümlerine maruz kaldığını ifade etti.

Tahran Cuma Namazı Hatibi, dünya devletleri ve milletlerinin itirazlarına rağmen maalesef bölgedeki Amerika ve Batı’nın sultası altındaki bazı Arap ülkelerinin Siyonist rejimin cinayetleri karşısında sessiz kaldığını hatırlatarak, Siyonist rejimin Filistinliler’i katliam etmesinin bu rejimin izmihlal sürecini hızlandırdığını kaydetti.

Hüccetül-İslam Sıddıykı ayrıca ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin İran halkının ABD’ye daimi güvensizliğini kanıtladığını ifade ederek, İran’ın Avrupalı ülkelerle nükleer anlaşma konusundaki müzakerelerin sağlam ve pratik güvencelerin alınmasıyla birlikte olması gerektiğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.