Tahran Cuma Namazı Hatibi: İran bugün bölgenin en güçlü ülkesidir.

  • 11 Aralık 2021
  • 390 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Namazı Hatibi: İran bugün bölgenin en güçlü ülkesidir.

Tahran Cuma namazı hatibi ” İran bugün bölgede en güçlü ülkedir ve dünyada da hiçbir ülkenin ona saldırmaya cesaret edemediği bir konumdadır ” dedi.

ParsToday Muhabirinin verdiği habere göre Hüccetülislam velmüslimin Kazım Sıddıki Tahran Cuma namazı ikinci hutbesinde nükleer müzakerelerin başlaması hususunda şu açıklamada bulundu: ” Devrimci ve halka dayalı hükümetimiz  tüm dünya ülkeleri ile ilişki kurmak ve izzet dolu hikmetli bağlar kurmak istiyor. ”

Hüccetülislam velmüslimi Kazım Sıddıki şöyle bir açıklamada bulundu: ” Amerika  özellikle Trump döneminde olmak üzere çeşitli zamanlarda İslam Cumhuriyeti’ne karşı üç cephede komplolar yürüttü. Birinci cephede Amerika hazine bakanlığı vardı. İkinci Cephede ülkelere ziyaretler gerçekleştirerek  ülkeleri İran ile ilişki kurmamaya mecbur bırakan dışişleri bakanlıkları idi. Şirketleri ve şahısları boykot ederek zalimane cezalandırmalara yöneldi.  Üçüncü cephede de CİA vardı. Devrimin başından itibaren bugüne kadar  halkı uluslararası yaptırımlar ve ekonomik baskılar  aracılığı ile kışkırtmaya çalışmış ve kıtlık ve düzensizlik sayesinde devrim ve nizama karşı ayaklanmalarına zemin hazırlamaya çalışmıştır. ”

Tahran Cuma namazı hatibi ayrıca şu açıklamada da bulundu:  “Fakat inkılabın Yüce Lideri’nin hikmet dolu tedbirleri ve halkın uzak görüşlülüğü, azim ve direnişi ile, halk ve düzen arasındaki bu ayrılmaz bağ, düşmanlara bunu yapmayacaklarını kabul ettirdi. Kendileri de buna itiraf ettiler  ve asla hedeflerine ulaşamayacaklarını dile getirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.