Tahran Cuma Namazı Hatibi: Seçimlere yoğun katılım, İran düşmanlarını yeise düşürecek

  • 28 Nisan 2017
  • 995 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Namazı Hatibi: Seçimlere yoğun katılım, İran düşmanlarını yeise düşürecek

Tahran Geçici Cuma İmamı: İran halkının 19 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenecek seçimlere azami derecede katılımının düşmanları şaşkına uğratıp, yeise düşüreceğini belirtti.

Tahran Cuma Namazı Hatibi Ayetullah Seyyid Ahmet Hatemi bu haftaki Cuma Namazı hutbelerinde yaptığı konuşmada, İran İslam Cumhuriyeti’nin önceliğinin halkın 19 Mayıs 2017 seçimlerinde görkemli ve coşkulu katılımını sağlamak olduğunu ifade ederek, İran seçimlerine yönelik düşman medyasının planlanmış müdahalelerinin halkın yoğun katılımıyla akamete uğrayacağını belirtti.

Ayetullah Hatemi, halk tarafından cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en yetkin ve salih isminin seçilmesine vurgu yaparak, İran’ın müstakbel cumhurbaşkanının halkın geçim sorunlarını çözmeye özel ilgi göstermesi gerektiğini ve düşmanın kültürel savaşı, İslam nizamına saygısızlıkları, yolsuzluk ve aristokrasiye karşı mücadelede kesin ve kararlı tutum sergilemesi gerektiğini kaydetti.

Tahran Cuma Namazı Hatibi ayrıca, bir grup İranlı sınır muhafızının Pakistan sınırında şehit olmasına işaretle, bu muhafızların ailelerinin acılarını paylaştı, İran Dışişleri Bakanlığı’nın Pakistan’a karşı bu tür terör saldırılarının tekrarlanmaması için uygun ve kesin yaklaşım ortaya koymasını istedi.

Ayetullah Hatemi ayrıca, Pakistan topraklarının teröristler için güvenli bir mekan haline gelmemesi gerektiğini zira, İran’a karşı bu ülke topraklarından yapılan saldırılar ve bu durumun devam etmesinin Pakistan’ın zararına olacağını vurguladı.

Çarşamba gecesi teröristlerin İran’ın Pakistan sınırında düzenlediği baskın sırasında 10 İranlı sınır muhafızı şehit oldu.

Ceyşül-Zulüm çetesi bu saldırıyı üstlendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.