Tahran Cuma Namazı Hatibi’nden “sosyal medya” açıklaması

  • 27 Ocak 2018
  • 909 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Namazı Hatibi’nden “sosyal medya” açıklaması

Tahran Cuma Namazı’nda konuşan Ayetullah Hatemi, ülke içi kabiliyetlere dayanarak düşmanların amaçları dışında oluşan bir sağlıklı sanal alemin kulanımına katıldıklarını açıkladı.

Tahran Cuma Namazı’nda konuşan Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, düşmanın günümüz koşullarda İslam İnkılabı’na karşı komplo yapmaya çalıştığını bildirerek, “Düşmanın devirme projesini geride bıraktığı savı asla doğru değil, zira bir an bile bu düşünceyi bırakmayacak; düşmanın ilk fitnesi umutsuzluk ile kötümserlik oluşturmaktır. İkinci komplo ise Telegram ile İnstagram gibi modern kitle iletişim araçlarından kötü yönde yararlanmaktır” ifadelerinde bulundu.

Geçici Tahran Cuma Namazı Hatibi, ilaveten şöyle dedi: Biz sosyal medyaya karşı değiliz; ülke içi kabiliyetlerimize dayanarak düşmanların amaçları dışında oluşan bir sağlıklı sanal alemin kulanımına katılıyoruz. Halkımız dini değerleriyle çocuklarının yanı sıra güvenliğini korumak için bu ortama ihtiyaç duymaktadır.

Din alimlerini güçsüzleştirmeye çalışan bazı uğraşları da değerlendiren Ayetullah Hatemi, “Din alimleri, İran milletinin bağımsızlığı ile azemetine ait değerli sermayelerdir; son zamanlarda da gördüğünüz gibi kargaşaya katılanların Şah rejiminden daha kötü bir şekilde ilim havzalarına saldırdığına tanık olduk ki bu da onların kinci tavrını açığa çıkarıyor” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.