Tahran üniversiteleri öğrencilerinden Åžah ÇeraÄŸ Türbesi’ndeki ÅŸehitler için yas merasimi

  • 30 Ekim 2022
  • 82 kez görüntülendi.
Tahran üniversiteleri öğrencilerinden Åžah ÇeraÄŸ Türbesi’ndeki ÅŸehitler için yas merasimi

Tahran üniversiteleri öğrencileri, Hz. Ahmed bin Musa (AS) Şah Çerağ türbesinde meydana gelen terör olayını ve bu olayda bir grup mazlum insanın şehit olmasını kınarken, yas merasimi düzenledi.

Öğrenciler ve akademisyenler dün (Cumartesi) öğle ve ikindi namazlarının ardından Tahran, Emir Kebir, Åžehit BeheÅŸti, Bilim ve Teknoloji, El-Zehra (S) ve Tahran Åžerif Teknik Ãœniversitesi’ndeki yas gruplarında,  Åžiraz’daki türbeye yapılan saldırı kınandı ve ÅŸehitler için yas merasimleri düzenlendi.

Ä°RNA’ya göre, yas tutan öğrenciler bu acı olaydan kurtulanlara ve ÅŸehit ailelerine taziyelerini dile getirdiler.

Bu yas törenlerine katılanlar  “Şüphesiz Ä°ran’ın asil milleti, özellikle devrimci anlayışa sahip ve ulusal birliÄŸi koruyan akademik camia, zorbaların, Vahhabilerin ve Tekfircilerin bu Ä°slam topraklarına göz dikmemesi için güvenlik savunucularını sıkı bir ÅŸekilde destekleyeceklerini” belirttiler.

Öğrenciler, İslam İnkılabı Rehberi ve İran halkına taziyelerini bildirirken, özellikle akademisyenler, bu sınır ve bölge düşmanlarının eylemlerine karşı tüm sınıfların uyanık ve dikkatli olmasını vurgulayarak, tüm gayretli yurttaşlarımızla birlikte bu utanmazca eylemi gerçekleştirenlerin ve destekçilerinin cezalandırılmasını istediler./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.