Tahrir Meydanı kapatıldı

  • 30 Kasım 2014
  • 1.557 kez görüntülendi.
Tahrir Meydanı kapatıldı

Mısır’da mahkemenin devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek hakkında verdiği karara yönelik, “muhtemel protestolar” nedeniyle başkent Kahire’deki Tahrir Meydanı kapatıldı.
Güvenlik güçleri, meydanın tüm girişlerini zırhlı araçlar ve dikenli tellerle kapatarak, yaya ve araç girişini engelledi. Meydan’daki metro istasyonunun da yerel saatle 14.00’te kapatıldığı belirtildi.
YEDİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Mısır güvenlik güçleri, devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek hakkında verilen beraat kararlarını protesto eden üniversite öğrencilerine müdahale etti.
Mahkemenin, Mübarek hakkında verdiği kararlar, başta başkent Kahire olmak üzere ülkenin çeşitli kentlerinde onlarca üniversitede protesto edildi. Ezher ve Minya üniversitelerindeki protestolara polis müdahale etti, olayda 7 öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi.
Mübarek hakkında verilen beraat kararı, İskenderiyye, Beni Suveyf, Feyyum, Suveyş, Zekazik, Mansura ve Menufiye üniversitelerinde de protesto edildi. Yapılan açıklamalarda kararı “adaletten uzak” olarak nitelendiren öğrenciler, “devrimi tamamlamakta kararlı” olduklarını vurguladı.
Mısır’da “yüzyılın davası” olarak bilinen ve dün gerçekleştirilen karar duruşmasında mahkeme, “25 Ocak Devrimi sırasında göstericileri öldürmek” iddiasıyla, “hakkında dava açılamayacağı”na karar verdiği Mübarek’in, “İsrail’e doğalgaz satışı yoluyla yolsuzluk yapıldığı” suçlamasından “beraatine”, “haksız kazanç sağlama ve rüşvet” davasında ise “zaman aşımına” hükmetmişti.
Mısır Sağlık Bakanlığı, bu kararın ardından ülke genelinde düzenlenen gösteriler kapsamında dün Tahrir Meydanı’nda meydana gelen olaylarda 2 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.