Tahtrevançi: ABD nükleer anlaşmadan çekilirse İran’dan daha fazla zarar görür

  • 10 Ocak 2018
  • 1.086 kez görüntülendi.
Tahtrevançi: ABD nükleer anlaşmadan çekilirse İran’dan daha fazla zarar görür

İran cumhurbaşkanı ofisinin siyasi işler yardımcısı Mecid Tahtrevançi, Amerika’nın nükleer anlamadan muhtemel olarak çekilmesinden pişman olacağını ve ABD’nin zararının İran’dan daha fazla olacağını söyledi.

Tahtrevançi, dün gece İRNA ajansına yaptığı açıklamada, ABD başkanı Trump’ın önümüzdeki günlerde, İran’a yönelik yaptırımları uzatıp uzatmama kararına temasla,  ‘çeşitli tahminler var ve kim Trump’ın kesin olarak uzatacağını ve uzatmayacağını  söylerse bu doğru değil çünkü henüz bu karar net değil’ dedi.

İranlı yetkili, uluslararası ortamın nükleer anlaşmanın yürürlüğünün devamı için son derece müspet olduğunu belirterek, Amerika’nın nükleer anlaşma karşısında taahhüdünün bulunduğunu söyledi.

Tahtrevançi, Amerika’nın taahhütlerine karşı girişimine İran’ın da aynı şekilde ve misliyle cevap verme hakkının olduğunu belirterek, ‘ABD’nin taahhütleri konusunda İran bu zamana kadar AB’ne bir çok kez mektup vermiştir ve bu kayda geçmiştir’ dedi.

İran dışişleri eski bakan yardımcısı Tahtrevançi, dünya genelinin nükleer anlaşmanın yürürlüğünden yana olduğunu  belirterek, ‘nükleer anlaşmaya imza atan taraflar anlaşmadaki taahhütlerine bağlı kalmalılar’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.