Takrib kurumu Genel Sekreteri: İran, dünya Müslümanlarının kalplerinde umut yarattı

  • 28 Eylül 2023
  • 43 kez görüntülendi.
Takrib kurumu Genel Sekreteri: İran, dünya Müslümanlarının kalplerinde umut yarattı

Dünya İslami mezhepler Takrib konseyi Genel Sekreteri İran İslam Cumhuriyeti’nin yönetiminde dünyada oluşturulan bölgesel ve bölge dışı anlaşmalar, dünya Müslümanlarının gönüllerinde umut yarattığını söyledi.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre Huccetul İslam  Hemid Şehriyari Tahran’da düzenlenen 37. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı’nın basın toplantısında şunları kaydetti:

“İran’ın 13. Hükümeti, uluslararası arenadaki çalışmalarıyla İslam ülkelerinin İran’la yakın işbirliği içinde olmasını, bölgeye güvenliği de getiren bir işbirliği hediye etmiş oldu.”

Şehriyari sözlerine şunları ekledi:

“Müttefiklerle işbirliği ve antlaşmalara bağlılık, Kur’an-ı Kerim’de tavsiye edilen iki konudur ve İslam ülkeleri, antlaşmalara bağlı kalarak birleşmiş bir millete doğru ilerleyebilirler.”

37. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı, “Ortak Değerlere Ulaşmak İçin İslam İşbirliği” başlığıyla 1 Ekim – 3 Ekim tarihleri arasında Tahran’da gerçekleştirilecek.Bu konferansın Webiner üzerinden yayınlanması ise bugünden itibaren 3 ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.