Talabani: İran, Irak Kürtlerine destek veriyor

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi üst düzey yetkililerinden Kubat Talabani, İran’ın Erbil BaÅŸkonsolu’yla bir araya geldi. Kürt yetkili, Bölgesel Kürt Yönetiminin en zor ÅŸartlarla karşı karşıya kaldığı sırada, İran İslam Cumhuriyeti’nin onlara destek verdiÄŸini belirtti.
Bölgesel Kürt Yönetimi BaÅŸbakan Yardımcısı Kubat Talabani, İran’ın Erbil BaÅŸkonsolos’u Mürteza İbadi ve beraberindeki heyetle yaptığı görüşmede, İran İslam Cumhuriyeti’nin terör örgütü IŞİD’le mücadelede bu bölgeye yardım eden ilk ülke olduÄŸunu ifade etti.
İran’la Irak Bölgesel Kürt Yönetimi iliÅŸkilerinin geliÅŸmesini destekleyen Talabani, Erbil-Tahran arasında ticaret hacminin artmasını ümit etti.
Görüşmede, İbadi, İran ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi iliÅŸkilerini özellikle tıp ve saÄŸlık alanında güçlendirme yollarını inceledi, İran’ın Bölgesel Kürt Yönetimine tıbbi yardımına vurgu yaptı.