Taliban: 16 ülke ile irtibattayız

  • 21 Mart 2022
  • 108 kez görüntülendi.
Taliban: 16 ülke ile irtibattayız

Taliban’ın Katar’daki siyasi bürosu Sözcüsü Muhammed Naim Verdek, hali hazırda dünyanın 16 ülkesi ile irtibatta olduklarını açıkladı.

IRNA’nın haberine göre, Taliban örgütünün Katar’daki siyasi bürosu Sözcüsü Muhammed Naim Verdek irtibatta olduklarının ileri sürdüğü 16 ülkenin adına değinmeksizin, dünyada yapıcı rol ifa eden ülkelerde irtibatta olduklarını kaydetti.

Verdek, Taliban örgütünün Katar’daki siyasi bürosunun amacı uluslararası camia ile irtibat kurmak olduğunu, Taliban hükümetinin üyeleri bölgede komşu ülkelere ve bölge dışında da bazı ülkelere ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti.

Afganistan’da Taliban örgütü yeniden iktidarı ele geçirince Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri Afganistan’daki siyasi temsilciliklerini Katar’a taşıdı.

Bu bağlamda bir açıklama yapan Afganistan’ın eski diplomatlarından Fehim Kuhdamani, birçok ülke Afganistan’ın siyasi ve güvenlik meselelerini Katar’ın başkenti Doha’daki büyükelçilikleri üzerinden takip ettiklerini ve Taliban örgütünden de bu yoldan söz konusu ülkelerle irtibat kurmalarını istediklerini ifade etti.

Taliban’ın Katar’daki siyasi bürosu 2013 yılında ve Doha yönetiminin mali desteği ile faaliyete geçti. Hali hazırda bu büronun faaliyetlerinin başında Süheyl Şahin yer alıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.