Tebes olayı yıldönümü dolayısıyla İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu bildiri yayınladı

  • 25 Nisan 2015
  • 969 kez görüntülendi.
Tebes olayı yıldönümü dolayısıyla İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu bildiri yayınladı

İslam İnkılâbı Muhafızlar Ordusu, İran İslam cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerinin, İran’a yönelik her türlü tehdide, uygun olan seviye ve türde misilleme darbesiyle gerekli cevabın verileceğini ve düşmanı yaptığından dolayı pişman ettirileceğini bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre İslam İnkılâbı Muhafızlar Ordusu dün Amerika’nın Tebes saldırısında akamete uğraması yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı bildiride, düşman’ın halen İran halkına karşı askeri seçenekten söz etmesinin utanç verici olduğunu, çünkü İran halkının her bir saldırganı darmadağın edecek güçte olduğunu bildirdi.

İslam İnkılâbı Muhafızlar Ordusunun bildirisinde şöyle denilmiştir: “Amerika’nın Tebes’e yönelik askeri tecavüzünün yenilgiye uğraması, Beyaz Saray’ın İran halkı ve öteki bağımsız halklar ve toplumlar aleyhindeki cinayet ve hıyanet dolu kara dosyası ve tarihi gerçeklerini yeniden gözden geçirmesini zaruri kılmaktadır. Halkların uyanışı ve Amerika’nın dünyanın muhtelif bölgelerinde ve özellikle de Ortadoğu bölgesinde kendi strateji ve hedeflerini, sultacı planlarını tahakkuk ettirmedeki başarısızlığı şu kesin gerçeği bir kez daha göstermiştir ki iradeler savaşında, büyük şeytan ve batılı ve bölgesel müttefiklerinin iradesi karşısında asıl galebe çalacak olan iradenin halkların iradesidir.”

Bundan 35 yıl önce böyle bir günde Amerika, İran’ın Tebes çölü bölgesine  bir çok helikopter ve uçakla askeri operasyon düzenlemiş ancak bu operasyonda Allah’ın özel lütuf ve yardımları sayesinde ağır bir yenilgi alarak kendi askeri teçhizatını da bırakarak firar etmeye mecbur kalmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.