Tedavi İçin Ankara’ya Gönderilen Askerden 8 Gündür Haber Alınamıyor…

  • 12 Aralık 2014
  • 695 kez görüntülendi.
Tedavi İçin Ankara’ya Gönderilen Askerden 8 Gündür Haber Alınamıyor…

Isparta’da askerliÄŸini yaparken, psikolojik sorunları nedeni ile refakatçi er eÅŸliÄŸinde Ankara’ya gönderilen Şırnak’ın Cizre Ä°lçesi nüfusuna kayıtlı inzibat er Ramazan Negiz’den 8 gündür haber alınamıyor. Gazi ve emekli köy korucubaşı baba Ä°brahim Negiz, oÄŸlunun kaybolmasından komutanlarını sorumlu tuttuÄŸunu belirterek savcılığa suç duyurusnda bulundu.

Isparta DaÄŸ Komando Okulu Merkez Komutanlığı’nda vatani görevini yapan inzibat er Ramazan Negiz, iddiaya göre rahatsızlığı nedeniyle önce Ä°sparta’daki bir hastanede muayene edildikten sonra Ankaralı bir er refaketinde Ankara’daki askeri bir hastaneye sevk edildi. Burada yapılan muayeneden sonra herhangi bir problemi olmadığı ortaya çıkan Ramazan Negiz, yanındaki refaketçi erin kendi evine gitmesini fırsat bilerek geçen hafta perÅŸembe günü, girdiÄŸi internet kafedeki bilgisayardan internete girdi. Facebooktaki kiÅŸisel sayfasına girip ‘Hakkınızı helal edin’ yazan Ramazan Negiz, evine giden refakatçiyi cep telefonunundan arayıp, “Ben Ä°stanbul’a gideceÄŸim” dedi. Negiz’den bir daha da haber alınamadı.

Şırnak’ın Cizre Ä°lçesi’nde yaÅŸayan gazi ve emekli köy korucusu Ä°brahim Nergiz, oÄŸlunun terhis olmasına 3 ay kaldığını belirterek, komutanı ile yaÅŸadığı sorunlar nedeni ile bunalım geçirdiÄŸini öne sürdü. Nergiz, “Ben gazi ve emekli korucubaşıyım. OÄŸlum EÄŸirdir’de komando olarak askerliÄŸini yapıyordu. Daha önce iki defa izine geldiÄŸinde de rapor alıp geç gittiÄŸi için komutanları oÄŸluma kötü muamele yapmaya baÅŸlamışlardı. Askeri komutanlık tarafından mahkemeye verildi. Orada yaÅŸadığı sorunlar nedeniyle birkaç kez beni telefonla arayarak, çok zorlandığını, birliÄŸindeki komutanının sürekli kendisine sıkıntı çıkarttığını, Şırnaklı olduÄŸu için baskı gördüğünü bana aktardı. Ben de elimden bir ÅŸey gelmediÄŸini, idare etmesini söyledim” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.