Telafer’in doğu bölgeleri, IŞİD’den kutarıldı

  • 26 Ağustos 2017
  • 1.230 kez görüntülendi.
Telafer’in doğu bölgeleri, IŞİD’den kutarıldı

Irak ordu birlikleri, ülkenin kuzeyinde yer alan Telafer’i işgalden kurtarma operasyonunun devamında, Telafer’in doğusundaki en-Nida bölgesini, tekfirci-siyonist IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtarmayı başardı.

Irak Gönüllü Halk Güçleri de cuma günü Telafer operasyonunun devamında; Telafer’in güneydoğusunda yer alan el-Gabat bölgesini IŞİD terör örgütü işgalinden kurtardı.

Irak Gönüllü Halk Güçleri aynı zamanda Telafer’in doğusunda yer alan el-Mühelbiye bölgesini de tamamen IŞİD teröristlerinden arındırarak, Irak bayrağını söz konusu bölgedeki binaların üstünde yerleştirdi.

Iraklı ortak güçler ise Telafer’in el-Hazra mahallesinin kontrolünü ele geçirdi.

Ayrıca el-Sumeriye kanalının haberine göre; Iraklı güçler Telafer operasyonunun altıncı gününde, bugün Nasır bölgesini teröristlerin işgalinden kurtarmayı başardı.

Telafer’de tekfirci teröristlerden arınan bölgeler arasında, Kale mahallesinin güneyinde, Telafer şehrinin kuzeyinde bulunan el-Telie mahallesi de yer alıyor.

Öte yandan Irak Gönüllü Halk Güçleri (Haşdi Şabi), Irak bayrağının ordu birliklerinin katılımıyla, Telafer’in merkezinde dalgalandırdığını ve Iraklı güçlerin Telafer’i IŞİD’den kurtarma operasyonunun Musul operasyonundan daha erken bitmesini ümit ettiklerini vurguladı.

Bu arada Haşdi Şabi güçleri, Telafer’in işgalden kurtarılan bölgelerinde bazı bomba yüklü araçları tespit edip, etkisizleştirdi.

Haşdi Şabi ayrıca, geçiş noktaları ve binalarda çok sayıda bombayı etkisiz hale getirdi.

Irak Haşdi Şabi komutanlarından olan Hadi el-Amiri el-Alem kanalı ile yaptığı röportajda, IŞİD’li teröristlerin Telafer’in merkezinden kaçtıklarını duyurdu.

El-Amiri açıklamasını şöyle sürdürdü: “Belirlenmiş programımıza göre; çok iyi bir ilerleme sağladık. Bu operasyonun hızının aynı düzeyde devam etmesini umuyoruz. İnşallah arındırma operasyonunun hızlı bir şekilde gerçekleşmesini tahmin ediyoruz. Biz en kötü ihtimaller için hazırlıklıyız ve şimdiye kadar hiç bir operasyon gerçekleştirmeyen düşmanın şehrin içine geri çekildiğini tahmin ediyoruz. Düşmanın şehrin içinde savaşmak istediğini tahmin ediyor, bu konuyu tamamen göz önünde bulunduruyoruz ancak birçok eksen mevcuttur dolayısıyla düşmanın Telafer’de pek fazla direnebileceğini düşünmüyorum.”

Telafer operasyonu 20 Ağustos Irak Başbakanı ve Silahlı Güçler Komutanı Haydar el-İbadi’nin komutu ve başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.